Sivut

keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Puhu muru, kauniisti sulle

Huikeaa! Edellisellä tekstillä oli blogini melkein kolmen vuoden historiassa eniten lukukertoja, ja olen hyvin kiitollinen siitä! Blogissa tulee olemaan paljon muitakin aiheita lähiaikoina kuin ajattelutavan muuttumiseen liittyviä, kuten esimerkiksi mitä nyt ajattelen vammaisuudesta tai kuinka ensimmäisen kirjani kirjoittaminen etenee. Kuitenkin haluan nyt syventyä hieman aiheeseen, joka on tärkeä meille kaikille joka päivä, ja se on: kuinka puhumme itsellemme.

Ennen DNRS:ää tunnistin itsessäni puolia, jotka vaikuttivat siihen miten ajattelen itsestäni. Kun systemaattisesti aloin kehua, välittää, rakastaa ja uskoa itseeni, huomasin nopeasti suuren muutoksen. Muistan kuinka ensin arasti sanoin "Onneksi olkoon Elisa, minä rakastan sinua ja olen hyvin ylpeä sinusta.", sitten kuulostelin miltä se tuntui, todella oudolta. Viimeksi olin tehnyt tällaista varmaan peilin edessä 10 vuotta aikaisemmin tsempatessani juuri ennen ylioppilaskirjoituksia. Päätin että sanon näin ääneen ja mielessä niin kauan tällaisia asioita että se tulee luonnostaan. Tänään kun sanon nuo sanat, niitä saattelee leveä hymy. Olen oikeasti oppinut rakastamaan itseäni ja löytänyt lempeän puoleni. Täydellisyyteen pyrkiminen, itsensä nuhtelu tai tuomitsevuus, ne kuuluivat ennen ajatteluuni, mutta nyt ne ovat taakse jäänyttä elämää.



Kuva: facebookin Kissaihmiset-ryhmästä



Kun vahvistamme itsessämme rakkauden ja välittämisen tunnetta niin myös turvallisuuden tunteemme kasvaa. Tarvitsin sitä ja myös jatkuvuuden ja rauhan tunnetta. Siksi minun on tänäänkin niin helppo hymyillä ja siksi minä "loistan", niin kuin moni on sanonut. Ihan hirveän iso kiitos näistä sanoista! <3 Olen jo aikaisemmin sanonut että on todella tärkeää, että tarkkailemme kuinka ajattelemme itsestämme, muista ja elämästä koska ajatukset muokkaavat sekä alitajuntaamme että ulos tulevaa sanoitusta. Sillä, että ajattelemme olevamme terveitä, vahvoja, ihania ja tasapainoisia on myös neurobiologinen tausta - jokainen ajatuksemme laukaisee neuronien kytkennän ja ruokkimalla positiivisia ajatuksia luomme myös uusia positiivisia kytkentöjä aivoihimme


Anteeksianto itselle ja muille vapauttaa


Kun DNRS-tiimi julkaisi tarinani viime viikolla, koin niin suurta riemua että itkin ja huusin ilosta. Tuntui niin hyvältä tulla "ulos kaapista" myös kansainvälisesti ja olla inspiraationa muille. Kuitenkin kaiken takana on ollut täydellinen anteeksi antaminen. Se ei rajoittunut pelkästään muihin ihmisiin vaan myös minuun itseeni. Aloin huomata, kuinka nyt ymmärrän omaa aiempaa toimintaani niin paljon paremmin. Olin vuosikausia jumissa, "stuck", niin kuin sanomme. Siitä aiheutui itselleni taakkaa, josta lopulta päästin irti. Se tuli oikeastaan juuri rakastavien sanojen kautta. Nimesin myös ääneen tapahtumia ja ihmisiä ja yksitellen, jotka annan anteeksi. Tämä oli ehkä vaativin prosessi ja välillä sitä täytyy toistaa vieläkin. On myös tärkeää ymmärtää että jokin vanha asia tai tietty ihminen voi olla poppi. Kun popin pysäyttää systemaattisesti, huomaa pikku hiljaa että "ai, se olikin vain ajatus ja päästin siitä irti".

Huomaan nyt vapautuneeni niin monista ajatuksista ja uskomuksista, että minne vain menen niin teen sen hymyillen. Pystyn maadoittumaan rauhaan ja iloon helposti, ja mielessäni on paljon iloisia asioita. Näin ei ole toki aina ollut, ja hyvä niin koska henkinen kasvu vaatii  usein polveilevan matkan.


Lähde: google



Voimalauseita ja rakkautta

Suosittelen käyttämään voimalauseita, eli affirmaatioita joka päivä. Ne vahvistavat meitä niin luettuina kuin ääneen lausuttuinakin. Affirmaatioiden äiti, Louise Hay, Hayhousen perustaja, eli upean elämän, ja päätyi teologisten opintojen kautta eräänlaiseksi hengelliseksi opettajaksi. Hän kirjoitti elämänsä aikana kirjoja, julkaisi dvd:itä ja kalentereja. Näillä kaikilla on voimakas positiivinen sanoma: löydämme ilon, onnen ja rauhan itsestämme.


c Louise Hay



Louisen affirmaatiot ovat englanninkielisiä, mutta omat voimalauseeni sanon suomeksi. Tässä esimerkkejä:

"Olen terve, vapaa, energinen."

"Minulla on aina aikaa ja rahaa ja kykyä tehdä mitä haluan."

"Rakastan itseäni ja muita täysin ehdoitta."

"Annan kaiken kaikille anteeksi, hymyillen."

"Olen aina turvassa."







Tee omat voimalauseesi, ja kirjoita niitä säännöllisesti ylös. Tarkkaile ajatuksiasi uteliaasti ja muuta niitä jos on tarve. Aloita päiväsi hymyillen ja sanoen: "Minä rakastan sinua!" Tankkaa positiivisia juttuja: söpöjä ja hauskoja kuvia ja videoita ja kaikenlaisia hyvän mielen juttuja. Mene onnellisiin muistoihin. Tee unelmistasi aarrekartta ja lisää jokaiseen kuvaan itsesi. Pohdi mitä kaikkea olet jo tehnyt ja mitä mahtavaa vielä koet - jokin huikea juttu on jo aivan nurkan takana odottamassa!

Iloa päiviisi, toivottelen :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti