Sivut

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

We won't drop the baby

Olen tässä jo hyvän aikaa saarnannut vammaisten oikeudesta vanhemmuuteen.
Se ei kuitenkaan vielä riitä. Onnistuneen lisääntymisen lisäksi on vakuutettava itsensä ja muut omasta kyvykkyydestä hoitaa pientä vauvaa läpi lapsuuden. Siispä olen mielenkiinnolla tutustunut erilaisiin tositarinoihin:

Raising Children from a Wheelchair - Lapsen kasvattaminen pyörätuolista käsin

Britney on kahden pienen lapsen äiti. Hän on halvaantunut alaraajoistaan 14-vuotiaana vuonna 1999.
Ensimmäistä kertaa raskaaksi hän tuli vuonna 2008. Silloin kaikki oli uutta ja hänen piti raskauden kanssa pärjäämisen lisäksi pohtia miten pystyisi hoitamaan vauvaa mahdollisimman itsenäisesti. Hän kertoo videolla kohtaamistaan epäluuloista ja näyttää kuinka toimii pienen vauvan kanssa - täysin itsenäisesti pyörätuolista käsin.


Kesto 9:32

Video antoi ainakin minulle paljon ajateltavaa siitä, kuinka erilaisia apuvälineitä on todellakin tarjolla rajattomasti ja jos ei ole niin sellaisen voi kehittää.

Parents with Cerebral Palsy - Documentary - Cp-vammaiset vanhemmat

Adele ja Lawrence odottavat toista lastaan. Heillä on molemmilla syntymässä saatu cp-vamma, mutta he eivät anna sen haitata vanhemmuutta. Ennestään heillä on 6-vuotias poika, joka myös odottaa kovasti pikkuveljen syntymää. Dokumentissa seurataan raskautta, synnytystä ja vauvan ensihetkiä.


Kesto 48:27

Toivottavasti näistä on helpotusta ja apua jollekin näitä asioita miettivälle! :)

-Elisa

4 kommenttia:

  1. Hyvä Elisa! Tästä on varmasti hyötyä monelle. :)

    VastaaPoista
  2. On mahtia huomata kuinka erilaisuuksista huolimatta ollaan kaikki samalla lähtöviivalla ÄITIYDESSÄ siinä erotellaan jyvät akanoista ihan muissa fjääreissä ;) hyvä postaus!!!!

    VastaaPoista
  3. Olipa upeat pätkät, kiitos!

    VastaaPoista