Sivut

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Karnevaalia ja paha pähkinä

Eilen oli läheisessä kauppakeskuksessa lapsille ohjelmaa: Muumishow. Siellä oli myös karaokelava ja totesin avustajalleni poistuessamme kahdestaan että poika on aivan varmasti laulamassa kohta. Ja olihan se käynyt Hämä-hämä-häkkiä vetämässä ja tuli kotiin palkintopussin kanssa, heh.



Olen ottanut selvää kasvisruokavalion hyödyistä kroonisen kivun hoidossa ja kävin tänään ostamassa kokeiluun erilaisia papuja, chia-siemeniä, tattarirouhetta ja amaranttia. Papuja pitää ennen käyttöä liottaa muutama tunti, jonka jälkeen vesi vaihdetaan ja pavut keitetään. Sen jälkeen ne ovat käyttövalmiita. Meinaan myös kokeilla mung-papujen idätystä. Kuulemma kun papujen päälle laittaa painavan painon iduista tulee ihanan isoja ja rapeita. Ne ovat hyviä sellaisenaan ja salaateissa.


Siinä huuhdellessa ja liotellessa tuli poika tarjoamaan pähkinää ja epähuomiossani maistoin koska luulin sen olevan osa jotain palkintojuttuja, siis tuore. Sylkäisin herkun roskikseen sillä maku oli ihan karmiva ja viisi minuuttia siitä vietin puoli tuntia vessassa maha myöräten ja mietin etten ikinä enää syö lapsen tarjoamaa pähkinää tarkistamatta. Se oli nimittäin löytynyt jostakin oman huoneen nurkasta. Meillä on käytössä Helioksen homeopaattinen kotiapteekki ja oksetuspähkinästä tehty lääke normalisoi olon noin puolessa tunnissa. Hassua koska olo oli niin huono, mutta näin luonto toimii.

Avustajani tekee ihan mielettömän hyvää ruokaa ja minun tehdessäni jälkiruokavanukasta chia-siemenistä ja kookosmaidosta, hän kokkasi linssipataa ja porkkanaa, bataattia, naurista ja lanttua uunissa. Näiden molempien ruokien ohje on tosi helppo: juurekset paloiksi ja vuokaan, vähän oliiviöljyä ja mausteita sekä kasvispohjaista ruokakermaa. Päälle laitoin vihreitä papuja. Kannattaa vuorata vuoka foliolla etteivät pavut kärähdä. Oli erittäin hyvää ja täyttävää perusruokaa. Jatkossa ajattelin tilata kasvisruokatarpeita isompia määriä fitnessfirstistä eli http://fitnessfirst.fi/


Bongasin facebookin viljaton/maidoton/gluteeniton ruoka- ryhmästä ohjeen nami nami chia- vanukkaaseen jota halusin kokeilla, se oli hyvää mutta lapsen mielestä liian oudon makuista. Aikuisten makuun oli tosi hyvää. Ehkä blenderillä sen olisi saanut houkuttelevamman näköiseksi, harmi että omani meni juuri rikki eikä kuittia tietenkään löydy mistään.










Ruoasta kun muuten tuli puhe niin meidän pojalla on nykyään aina nälkä. Siis koko ajan.
Mutta ruoka-aikana nälkä äkkiä poistuu takavasemmalle. Sitten pitäisi saada jatkuvasti jotain ruoka-aikojen välissä mikä on rasittavaa (Nälkä, ei ookaan, nälkä, ei oo nälkä, nälkä..) ja ei hampaillekaan hyvä. Toisaalta ihan piristävää kun pitkän aikaa oli aika ronkeli ja pieniruokaisuus -kausi menossa.

Ruokaisaa viikonloppua,


-Elisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti