Sivut

tiistai 13. helmikuuta 2018

Yli 8 kuukautta DNRS-menetelmän aloittamisesta

Kevätkuukaudet ovat alkamassa kun helmikuu puolessa välissä.

Kevät muistuttaa minua, etenkin tämä nyt käsillä oleva siitä, kuinka aloitin DNRS-menetelmän ja saa automaattisesti hyvälle tuulelle. En nimittäin ole vieläkään kokonaan selvillä vesillä. Mutta erinomaista minulle kuuluu, parempaa kuin koskaan uskoinkaan silloin kun tuon aivojeni joka päiväisen kuntouttamisen aloitin. Ja se oli ja on oikeasti hauskaa. Lopetin kyllä aivan liian aikaisin, vain tullakseni takaisin, koska olin aivan innoissani kun pääsin takaisin töihin. Nyt minulla on päätyö, sivutyö, urheiluharrastus, kirjoitusprojekti,  tämä blogi ja opiskeluhaaveita.. kaikki nämä ovat puhjenneet eloon tömän kahdeksan kuukauden aikana. Siksi tässä onkin ollut hiljaista blogin puolella. Ymmärsin että energiani ei ollut lopussa, vaan se ei ollut valjastettu, ja että keskityin vain siihen miltä minusta tuntuu. Kun määrätietoisesti katkoin noita ratoja aivoistani ja ajatteluistani, vähitellen normaali hyvä olotila tuli pysyväksi ja pysyy mutta vaatii toki harjoittelua. Minulla o hyvä mieli, toki se vaatii harjoittelua, mutta ei enää yhtä paljoa kuin aiemmin. Mitä se harjoittelu on niin ääneen tai ajatuksissa puhumista. Viime aikoina olen keskittynyt paljon puhumaan myös ehkä siskontyttöä kiinnostavia tarinoita eli fantasiajuttuja ja niitä ajattelin nauhoittaa. Oleelista on keskittyä ja saada hyvänolon hormonit liikkeelle. Voi kuulostaa hassulta, mutta oikeesti, toimii! Oon niin monet onneniitkut itkenyt että huhhuijaa.

Kiitos ihan hirveästi kaikille sähköpostia lähettäneille, olen yrittänyt vastata parhaani mukaan. Toiveissa oli perustaa sellainen pieni maksuton tsemppiryhmä, mutta se ei nyt ajanpuutteen vuoksi onnistunu juuri tähän hätään. Suosittelen tätä ohjelmaa, jatkakaa ja olkaa kärsivällisiä, me ollaan samassa veneessä.

Toki siis kuuluu kaikkea tavallistakin, mille osaa antaa arvoa eli rakennukset on hajuttomia, töissä jaksaa käydä ja harrastaa sen jälkeen. Kaikkia materiaaleja voi käyttää niin uusina kuin vanhoina ja joka paikassa liikkua ja matkustaa. Kaikkia meikkejä ja tuotteita varomatta käyttää ja ostaa, kaikkea syödä ja kokeilla. Eli olla kuin sama vanha minä ja tavallinen ihminen. Siis kauhean moni muu saman kokenut herkistynyt ihminen ei voi sanoa samaa että "vau, eikö olekin upeaa?"

Ja siis kun kävin voimanoston SM kilpailuissa ja jännitti niin pirusti mutta sitten muistin että niin vaan ennenkin urheilin ja hyvinhän se meni. Niin hitto, sitähän on palattu ihan tekemäänkin juttuja eikä vaan kuukausi tolkulla jankattu askelia ja kierroksia ja tunteja! Että melkein voin luvata kellä mun paketti nyt on, tulee auttamaan sinuakin, ja toivottavasti näistä jakamistani teksteistä on ollut motivaatiota ja apua. Se täydellinen paluu terveyteen on mahdollista, se vaan ei ehkä käy ihan hetkessä.

I`ll be there.


4 kommenttia:

  1. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/10/nakokulma-allergiat-ja-muut-sairaudet-paranevat-aivotreenilla-vaite-huuhaata

    VastaaPoista
  2. Reality check: DNRS:n ydin, siis CBT ei ole huuhaata, vaan ihan oikeaa tiedettä!

    Se, että kuinka paljon popularisoidusta CBT:stä kannattaa maksaa onkin sitten jo tarjonnan hinta-laatu -suhteiden vertailemista.

    Varmasti löytyy halvempiakin kaupallistettuja CBT -menetelmiä kuin DNRS. Esimerkiksi Rob Kellyn Thrive -ohjelma, jossa muutaman kympin sijoituksella saa ostettua itselleen kaiken sen osaamisen ja tietämyksen ytimen, jonka vuosikymmenten kokemus psykoterapeuttina työskentelystä on Rob Kellylle synnyttänyt.

    Rob Kelly varoo esittämästä väitteitä, jotka eivät kestä tieteellistä tarkastelua (ts. hän varoo lupaamasta liikoja). Senpä vuoksi Rob Kelly ei väitä, että hänen ohjelmansa avulla voisi parantua CFS:stä. Kuitenkin hänen nettisivuiltaan löytyy yksi henkilö, joka kokee itse parantuneensa myös CFS:stä Rob Kellyn CBT:tä hyödyntävän DREAM -ohjelman ansiosta (DREAM on lyhenne sanoista Detect, Reward, Escape Amend and Magnify, DREAM -tekniikan selittämiseen käytetty sivumäärä kirjassa on alle 5% kokonaisivumäärästä). Oikeasti kysymys ei siis ole DREAM -tekniikasta, vaan nimenomaan CBT:stä (DREAM on siis eräs CBT:n lukuisista ilmenemismuodoista, periaatteessa on mahdollista keksiä lähes loputtomasti erilaisia CBT:tä hyödyntäviä toimivia tekniikoita ja nimetä niitä eri kirjainlyhenteillä).

    Jos kirjojen lukeminen ei ns. nappaa, niin silloin Rob Kellyn kirjaa ei voi suositella, sillä kirjan toimivuus perustuu juurikin siihen, että kirjassa esitetty ihmismielen toimintalogiikka tulee ymmärtää ja omaksua täydellisesti ja perinpohjaisesti, siis muistaa ja ennen kaikkea ymmärtää täydellisesti. Pelkkä kirjan sisällön ulkoluku, ts. sisällön muistaminen ei siis riitä, vaan vaaditaan useamman kuukauden pituista päivittäistä aivotyön tekemistä (ts. Kahnemanin järjestelmä kakkosen päivittäistä käyttämistä).

    Kahnemanin järjestelmä kakkosen käyttö ongelmien ratkaisussa on siis se, joka parantaa. Kahnemanin järjestelmä kakkosta ei kuitenkaan saa käynnistettyä millään taikatempulla, vaan kyse on kovasta aivotyön tekemisestä. Senpä vuoksi suosittelen englannin kielistä CBT kirjaa suomenkielisen sijaan, koska englannin kielisen kirjan lukeminen (ja ennen kaikkea sen ymmärtäminen) pakottaa tekemään paljon enemmän aivotyötä, ts. aktivoi paremmin järjestelmä kakkosta, kuin suomenkielisen kirjan lukeminen.

    VastaaPoista
  3. Veijo: "... periaatteessa on mahdollista keksiä lähes loputtomasti erilaisia CBT:tä hyödyntäviä toimivia tekniikoita ja nimetä niitä eri kirjainlyhenteillä)."

    En tiedä onko Alexander Loydin "Paranemisen avain" -nimisessä kirjassa esitetylle menetelmälle olemassa jokin kirjainlyhenne ?

    Kommentoin joka tapauksessa Loydin menetelmää ylen nettisivujen kommenttiosastoon lähes samoilla ajatuksilla, kuin mitä kommentoin edellä DNRS:tä.

    Ylen juttu "Loydin menetelmästä" löytyy täältä:

    https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/06/08/tiedostamaton-stressi-sairastutti-hennan-kuin-olisin-elanyt-jossain

    VastaaPoista
  4. Oletko TARVITTAVAT ylimääräisiä käteisvaroja / hätäapuja?
    Hae lainaa nyt !!!
    ✅ Luottokelpoinen määrä 5 000,00 euroa jopa 500 000 000,00 euroon
    ✅ Joustavat lainaehdot
    ✅ 2%: n matalalla korolla

    Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja:
    Gonzalez Andres Lainayhtiö
    Email-gonzalezandresloan@gmail.com

    VastaaPoista